Prinsenbeek nieuwssite!

Prinsenbeek Webredacteuren gezocht! Ben je een 'lokale held' en heb je een goede digitale pen?
Neem contact met ons op!

1. Inbraakgolf in Prinsenbeek: zeven woninginbraken in één weekend

No Comment
 Inbraakgolf in Prinsenbeek: zeven woninginbraken in één weekend

PRINSENBEEK - Prinsenbeek heeft te maken met een inbraakgolf. Afgelopen weekend waren er zeven woninginbraken. In de meeste gevallen kwam de dader binnen door een raam te vernielen. Woningen werden doorzocht en diverse spullen meegenomen. Ook vorige week was het al raak. Op woensdag 8 februari sloegen inbrekers hun slag in de Liesbosdreef, waar sieraden werden meegenomen.

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

2. Dronken automobilist knalt tegen schutting en beland in de sloot in Hoeven

No Comment
Dronken automobilist knalt tegen schutting en beland in de sloot in Hoeven

HOEVEN - Een 25-jarige man uit Hoeven is zaterdag aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en tegen een schutting was gereden. Daarna was hij er vandoor gegaan.

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

3. Sport staat voorop in sporthallen Beuk en Parrestee

No Comment
Sport staat voorop in sporthallen Beuk en Parrestee

OUDENBOSCH/HOEVEN - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar nu is Dankert Geene (38) dan toch eigenaar van sporthallen De Beuk in Oudenbosch en De Parrestee in Hoeven. ,,Ik snap dat de gemeenteraad niet over één nacht ijs gegaan is bij de privatisering van de sporthallen. Het gaat om gemeenschapsgeld. Ondernemers zijn wat dat betreft wat ongeduldiger.''

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

4. Dief brengt gestolen vazen uit tuincentrum Prinsenbeek terug na oproep op Facebook

No Comment
Dief brengt gestolen vazen uit tuincentrum Prinsenbeek terug na oproep op Facebook

PRINSENBEEK - De zondag bij GroenRijk Schalk in Prinsenbeek gestolen Franse vazen zijn terug. De grond werd de dief blijkbaar te heet onder de voeten, toen het tuincentrum donderdagavond herkenbare beelden van de dader op de eigen Facebookpagina plaatste. De man uit Breda werd snel herkend.

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

5. Lagere afkoopregeling bij parkeren in Halderberge

No Comment
Lagere afkoopregeling bij parkeren in Halderberge

OUDENBOSCH - Dat Halderberge er de komende jaren honderd parkeervakken bij krijgt is prima, maar het mag niet ten koste gaan van verdere ontwikkelingen in de centrumgebieden. Voor ontwikkelaars, die geen kans zien parkeerplaatsen binnen hun plangebied te realiseren schrijft de gemeente een afkoopregeling voor.

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

6. Langer thuis wonen dankzij de blijverslening

No Comment
Langer thuis wonen dankzij de blijverslening

OUDENBOSCH - Voor bankier spelen is geen taak van de gemeenten. Toch groeit het assortiment leningen waar inwoners een beroep op kunnen doen gestaag. Zo is er in Halderberge al een starters- en een duurzaamheidslening. En als de gemeenteraad donderdag akkoord gaat komt daar een blijverslening bij.

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

7. Een halve eeuw aan het 'schoone schijvenspel' in Oudenbosch

No Comment
Een halve eeuw aan het 'schoone schijvenspel' in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Met zestien deelnemers is het West-Brabants kampioenschap dammen bij de sportredactie geen voorpaginanieuws. Gastheer De Variant, damvereniging uit Oudenbosch is niettemin blij de titelstrijd te mogen organiseren. 

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

8. Honderd parkeervakken extra in Halderberge

No Comment
Honderd parkeervakken extra in Halderberge

OUDENBOSCH - Als de gemeenteraad donderdag akkoord gaat, krijgt de gemeente Halderberge er de komende vijf jaar honderd parkeervakken bij. Dat gebeurt door bij reconstructies van met name oude woonwijken de parkeersituaties te optimaliseren. Met name de oudere wijken zijn niet berekend op het toegenomen autobezit. De verhoging van het aantal parkeerplaatsen is  opgenomen in de kadernota parkeren 2017-2021, waarover de raad een besluit neemt.

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

9. Polen aangehouden met auto vol inbrekerswerktuig in Oudenbosch

No Comment
Polen aangehouden met auto vol inbrekerswerktuig in Oudenbosch

OUDENBOSCH - De politie heeft maandagavond rond 18.30 twee mannen aangehouden die zich verdacht ophielden in een auto die vol lag met inbrekerswerktuig. Een verklaring voor de spullen hadden de twee niet.

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …

10. Vrouwen rukken op in Schuttersgilde Sint Sebastiaan in Oudenbosch

No Comment
Vrouwen rukken op in Schuttersgilde Sint Sebastiaan in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Eeuwenlang was het schuttersgilde van Sint Sebastiaan in Oudenbosch een mannenbolwerk. ,,Ergens in de vorige eeuw moet de eerste gildezuster zijn binnen geslopen'', zegt deken-schrijver Toon Oomen, ,,Op de teeravonden mochten de vrouwen op enig moment tot middernacht blijven. Maar de mannen bleven slapen. Het teren duurde toen nog drie dagen.''

Prinsenbeek.com, bron: BN De Stem
Lees meer …